Gebruik van cookies

Zoals veel websites maakt ook deze site gebruik van cookies. In dit gedeelte wordt uitgelegd wat cookies zijn en hoe ze worden gebruikt.

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine bestanden die op uw lokale computer worden opgeslagen wanneer u via uw internetbrowser toegang krijgt tot internetpagina's. Internetpagina's slaan verschillende informatie op in de bestanden om het gebruik van bezochte internetpagina's voor u gemakkelijker te maken. Vaak wordt bijvoorbeeld uw login in cookies opgeslagen om u bij een later bezoek aan de website automatisch te laten inloggen, zonder dat u uw toegangsgegevens opnieuw handmatig hoeft in te voeren.

Hoe wij cookies gebruiken

Wij gebruiken cookies voor de volgende doeleinden:

• Login: Wanneer u inlogt, worden uw toegangsgegevens in gecodeerde vorm opgeslagen als cookies, zodat u automatisch wordt ingelogd wanneer u de site later bezoekt. In het inlogvenster kunt u via de optie "Permanent ingelogd blijven" aangeven of deze cookies moeten worden aangemaakt.
  • Sessie: Een nieuwe sessie wordt gestart wanneer u onze site voor het eerst bezoekt en wordt aan uw computer toegewezen door een unieke cookie. Sessies stellen ons in staat u tussen twee paginaweergaven te herkennen en u van alle functionaliteiten te voorzien. Dit is een tijdelijke cookie die automatisch wordt verwijderd wanneer u uw internetbrowser afsluit.
  • Diensten van derden: Het tonen van advertenties of het delen van inhoud op sociale netwerken of vergelijkbare websites kan leiden tot het genereren van een cookie. Deze cookies worden niet rechtstreeks door onze site gegenereerd, maar door de derde partij zelf.

Hoe cookies uit te schakelen en te verwijderen

Cookies kunnen worden beheerd en verwijderd via de instellingen van uw internetbrowser. Bovendien kan het opslaan van cookies volledig worden uitgeschakeld in de instellingen. Raadpleeg de volgende lijst voor de juiste instructies voor het omgaan met cookies voor de internetbrowser die u gebruikt.