Installatie van SuperSense GasCheck

De installatie van een SuperSense GasCheck sensor is zeer eenvoudig en kan in slechts enkele stappen worden uitgevoerd.

1. Verwijderen van een eventueel aanwezige brandstofmeter
    Indien een bestaande brandstofmeter is gemonteerd, kan deze worden gedemonteerd door de twee kleine schroeven los te draaien. Aangezien er geen mechanische verbinding is met de binnenkant van de tank, kan de demontage ook worden uitgevoerd met een gevulde tank. Let hier alsjeblieft op, niet draai de vier grote schroeven los. Raadpleeg zo nodig de instructies van de fabrikant voor uw tank als u niet zeker bent.

2. Montage van de GasCheck sensorkop
    De SuperSense GasCheck sensorkop wordt op dezelfde plaats gemonteerd als de brandstofmeter en met de originele schroeven vastgezet. Opmerking: Er is een inkeping op de sensorkop, let op dat deze inkeping op dezelfde plaats moet zitten als de originele brandstofmeter.

3. Aansluiten van de kabel van de GasCheck controlebox
    Steek de bijgeleverde aansluitkabel in de daarvoor bestemde aansluiting en bevestig de beschermhuls, zodat de aansluiting bestand is tegen weersinvloeden.

4. Instellingen op de app
    Voor de bedrade versie:
    Als u de app al gebruikt (bijv. met de SuperSense Bluetooth box), sluit dan gewoon de kabel van de GasCheck controlebox aan op een vrije poort van de Bluetooth box. De tank verschijnt dan automatisch als een extra tank in uw app en kan vrij worden geconfigureerd.

Voor de draadloze variant:
    Als u onze sensor "SS-GC-XX-W" gebruikt, d.w.z. in de draadloze variant, breng dan een voeding tot stand met de meegeleverde verbindingskabel en gebruik het apparaatbeheer binnen de SuperSense app om het apparaat te verbinden.

In de tankinstellingen kunt u nu "Gastank" selecteren als het tanktype en dit aanpassen aan uw persoonlijke behoeften.

Algemene notities:

• SuperSense berekent altijd in een bereik van 0 - 100% (en niet van 5 - 80% zoals standaard tankklokken). Dat betekent:
  • In SuperSense, 0% = lege tank en 100% = maximale vulling. Voorbeeld: Als u een benzinetank van 120 liter hebt, kan deze gewoonlijk slechts tot 80% worden gevuld, d.w.z. met 96 liter. In de "SuperSense-logica" komt deze 96 liter overeen met 100%, d.w.z. "vol". In de app moet deze waarde (96 liter) ook in de vulhoeveelheid worden ingevoerd en niet 120 liter.

Belangrijk:

• SuperSense GasCheck is in de fabriek gekalibreerd en hoeft niet op de tank te worden afgesteld. Verander de ijking van de sensoren niet zonder goede reden.