Samsung met Android 10 - Verbindingsproblemen oplossen

Hint:

Dit treft alleen gebruikers van de SuperSense-app met een Samsung-smartphone en Android 10 geïnstalleerd.

Apparaten van andere fabrikanten en Samsung-apparaten met Android 9 zijn niet getroffen.

Wat is het probleem?
De SuperSense-app gebruikt "Bluetooth Low Energy" (BLE) voor communicatie, een bijzonder energiebesparende Bluetooth-variant. De laatste update van het besturingssysteem van Samsung heeft echter belangrijke wijzigingen aangebracht aan BLE, waardoor sommige apparaten problemen hebben met de verbinding. Deze problemen doen zich voor bij veel BLE-apparaten en worden al besproken op de ontwikkelaarsforums van Samsung. We verwachten dat de fabrikant Samsung een nieuwe update voorbereidt en deze in de toekomst zal verspreiden.

Parallel hieraan werkt ons app-team momenteel aan een oplossing die ook onafhankelijk van de Samsung-update tot het doel zal leiden, aangezien op dit moment niet kan worden gezegd wanneer en of Samsung een overeenkomstige update zal leveren. Zodra een update van onze SuperSense app beschikbaar is, zal deze via de app stores worden verspreid.

Tot die tijd raden wij de volgende workaround aan, die meestal de problemen oplost:

1.) Open de instellingen op uw smartphone

2.) Selecteer "Apps" in het menu

3.) Open het menu met de drie puntjes

4.) Selecteer "Systeemtoepassingen tonen

5.) Gebruik nu de zoekfunctie daar

6.) Typ "Bluetooth" in het zoekveld en selecteer dan "Bluetooth" uit de lijst

7.) Selecteer "Geheugen

8.) Druk nu eerst op "Clear cache" (1) en dan op "Clear data" (2).

9.) Bevestig het hintbericht met "OK".

10.) Controleer of "0 B" wordt weergegeven voor "Cache" en "Data" en start vervolgens de telefoon opnieuw op.

Deze workaround helpt in veel gevallen om het verbindingsprobleem op te lossen.

We gaan ervan uit dat Samsung een update zal uitbrengen die deze problemen definitief zal verhelpen.

Voor individuele vragen kunt u het volgende ondersteuningsadres gebruiken:
support@comworks.de

Dank je wel.