Kalibreer tanks met speciale vorm

Voor tanks met een lineaire vorm, b.v. rechthoekige tanks, neemt het vulniveau toe als percentage van de tankhoogte. In ons voorbeeld hebben beide tanks een volume van 200 liter en wordt in elke tank 100 liter gevuld.

Lineaire tankvormSpeciale vorm

Bij de lineaire tank bevindt het vulniveau zich op de helft van de tankhoogte. In het geval van de tank met de speciale vorm is het vulniveau duidelijk verschillend van de helft van de tankhoogte.

Bij conventionele niveaumetingen is er een afwijking in het meetproces. Om deze afwijking te compenseren, is er in de SuperSense app een mogelijkheid om speciale vormen in tanks perfect af te stellen. Hoe dit werkt wordt hier uitgelegd:

1. Installeer en kalibreer eerst de sensor volgens de installatie-instructies.
  2. Open in de app het tankmenu met de drie puntjes en selecteer "Bewerken".

3. Helemaal onderaan in het menu staat de menuoptie "Kalibreer tankvorm".

4. Volg de instructies van de wizard.