Aansluiten van TireCheck sensoren met de SuperSense App

Met TireCheck beschikt u over een systeem voor de controle van uw bandenspanning dat u tijdig voor gevaarlijke situaties kan waarschuwen en optimale bedrijfsomstandigheden voor uw banden kan garanderen.

Neem voor het gebruik van de sensoren de inbedrijfstellingsvoorschriften in acht en lees vooraf de veiligheidsvoorschriften.

De sensoren zijn verkrijgbaar in twee varianten:

SuperSense TireCheck PS6 - voor het controleren van de bandenspanning in auto's, aanhangwagens, fietsen of motorfietsen.

SuperSense TireCheck PS14 - voor het controleren van de bandenspanning in campers en vrachtwagens.

Beide varianten gedragen zich identiek in de app en kunnen ook gemengd worden gebruikt, bijv. in de PS14 camper en op de PS6 trailer.

De sensoren kunnen snel worden ingesteld, wat ze bijzonder geschikt maakt voor montage achteraf.

Om de sensoren aan de SuperSense app toe te voegen, downloadt u ze eerst uit de betreffende app store (als dat nog niet gebeurd is). Ga dan als volgt te werk:

1.) Schroef eerst de sensoren op uw bandventielen en noteer het bijbehorende SuperSense-nr. Dit vindt u op de verpakking van de sensor (zie gele markering):

2.) Open het SuperSense apparaatbeheer om nieuwe apparaten toe te voegen, daar vindt u de sensoren met SuperSense nr:

Selecteer daar een of meer sensoren om ze toe te voegen onder "Mijn apparaten".

3.) Selecteer in de app Settings -> TIRE PRESSURE in het menu en selecteer uw voertuigtype. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen:

Optioneel kunt u een aanhangwagenmodus activeren en kiezen of u een aanhangwagen met 2 of met 4 banden rijdt.

In het onderste gedeelte kunt u nog steeds individuele instellingen maken, zoals het streefbereik voor de bandenspanning, de maximale bandentemperatuur. Uiteraard kunnen deze instellingen ook voor elke as afzonderlijk worden ingesteld.

Als u klaar bent met de instellingen, gaat u via het hoofdmenu naar "Bandenspanning", daar ziet u nu de individuele banden. De banden hebben drie verschillende kleurtinten:

• Zwart: Sensorsignaal is ontvangen
  • Rood: band is buiten het doelbereik
  • Grijs: Sensorsignaal wordt niet ontvangen

In dit voorbeeld zijn alle vier de banden buiten het doelbereik:

De blauwe balk onder de banden wordt weergegeven wanneer de trailermodus is geactiveerd. Door op het aanhangwagensymbool te drukken, kunnen naast de voertuigbanden ook de banden van de aanhangwagen worden weergegeven. Dit is handig voor het geval de aanhanger niet wordt gebruikt en er geen waarschuwing mag verschijnen - verberg dit gebied dan gewoon en TireCheck zal de aanhanger negeren, zodat er geen vals alarm optreedt.

Om de banden correct toe te wijzen, houdt u gewoon enkele seconden lang een band ingedrukt en verplaatst u hem naar de juiste positie.

Opmerking:
TireCheck werkt zowel met Google Android als Apple iOS.